Uncategorized

Честит Рожден Ден, Марти!

Първата ми публикация е посветена на един малък рожденник, който преди година направи страстта ми към сладкарството още по-голяма.Реших да му направя декорирани бисквитки, които за моя приятна изненада се оказаха сполучливи и децата им се зарадваха.А има ли по-голямо признание, от признанието на децата?
Една година по-късно, реших че е време да създам и блога, който отлагам от години!И си мисля, че няма по-подходящ повод!Запознайте се с моя приятел Марти.
Той е малък, щур приятел, който е вече на цели 4 години!Обича да разхвърля ( че кой не обича?!)
1img_5226
Освен това е и голям художник, направил е най-хубавата рисунка – на малкото си братче.А мястото, което е избрал е стратегическо –  не може да остане незабелязана 🙂2img_5227
На този голям празник темата беше коли.Като всяко момченце и той се захласва по тях.Затова запретнах ръкави и оставих въображението да ме води.Реших, че ще е крайно неуважително да пренебрегна малките дами.
3IMG_5255.JPG
Всяка една е опакована индивидуално и надписана.Не са перфектни, но за мен са ценни, щом могат да накарат малките лица да грейнат!
За бисквитките използвах рецепта, която видях в един от любимите ми блогове – Sunshineskitchen .Използвам я често, тъй като е много сполучлива и децата я харесват.
Продукти:
2 яйца
100г захар
50г кафява захар
200г мед
200мл олио
10г бакпулвер
10г микс от подправки – канела, карамфил, бахар, кардамон, индийско орехче, джинджифил
около 650г пресято  брашно.
Загрявам в дълбок съд двата вида захар и меда.Когато се разтопят напълно, добавям бакпулвера и микса от подправки.Искам да вметна, че грамажа на подправките може да се намали, ако бисквитките са за деца.Стават много ароматни.
Когато се сложи бакпулвера, сместа шупва, става пенеста.Разбърквам и махам от огъня.Оставям да се поохлади малко, след което се добавят яйцата едно по едно и накрая олиото.Започва да се добавя брашното постепенно, докато сместа стане гъста и трудна за бъркане.(Аз понякога използвам миксер.)Тогава се прехвърля върху плод и се меси докато стане меко и гладко тесто.Тестото се оставя за няколко часа в хладилник, докато стегне.Аз го оставям за една нощ.
Охладеното тесто се разточва върху набрашнен плот и се изрязват с метални формички желаните фигурки.Пекат в предварително загрята фурна на 180°C за 10-12 минути.Когато са готови бисквитките ги прибирам и започвам да декорирам на следващия ден.
В този случай използвах готова моделираща маса.Следващият път обаче съм решила да си я направя сама!
Марти, искам да ти пожелая от сърце да си жив и здрав, едно весело, незабравимо и палаво детство!И те чакам на 5 🙂
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s