Uncategorized

Еклерите са вкусни!

Еклерите са десерт, който ми отнема време. За мен не са трудоемки, но изискват част от времето, с което разполагам, за да ги приготвя. И цялата еуфория около тях, докато ги видиш готови, красиви и ужасяващо вкусни си струва! Затова имаш ли време, запретни ръкави, защото знам, че обичаш еклери.

Продукти за пареното тесто:

100 гр бташно

3 бр яйца

85 гр чисто масло

220 мл вода

щипка сол

Продукти за крема:

2 бр жълтъци

50 гр захар

500 мл пр мляко

1 пакетче ванилия

Приготвяне:

Маслото и водата се слагат да заврят силно. Пресятото брашно и солта се изсипват наведнъж в заврялата течност. Бърка се енергично с дървена лъжица, докато тестото стане гладко. Махнете от котлона и оставете да се поохлади малко, след което добавете яйцата едно по едно. Когато тестото е готово, присепете в пош и направете желаните форми върху хартия за печене. Еклерите се пекат в предварително загрята на 200 ° докато станат златисти ( около 30 мин.). Оставете еклерите върху решетка да изтинат добре. През това време може да приготвите крема. Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете брашното и отново разбийте. Налейте част от прясното мляко и разбийте отново. Останалото прясно мляко сложете да се загрее в тенджера. Добавете ванилията и изсиипете яйчната смес към топлоти мляко с непрекъснато бъркане. Бъркайте с тел докато се сгъсти. Малко, след като сладкарският крем заври, трябва да е готов. Изсипвате в пош и напълнете еклерите. Аз направих разрез на еклера за мое  улеснение.


 Вкусен да Ви е следобеда!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s