Uncategorized

Най-най-шоколадовото брауни

Тази рецепта беше една от първите, които ме запали по сладкарството. За толкова години съм я приготвила безброй пъти и винаги се е получавала. Следях с интерес този форум и там видях рецептата. Нека Ви представя негово величество Десертът!

Продукти: 

4 бр яйца

100 гр захар 

30 гр брашно

170 гр шоколад

80 гр ч масло

2 п ванилия

Приготвяне:

Чистото масло и начупения шоколад се разтварят на водна баня. Докато се разтопят, слагам яйцата, захарта и ванилията в купата на миксера и ги “забравям”. Хубаво е да си удвоят, дори утроят обема. Когато е готово, добавям постепенно охладената шоколадова смес. След като се объркат хубаво всички съставки, добавям и брашното. Пека в предварително загрята на 160° фурна за 20 мин. Когато браунито се извади от фурната е все още меко, но когато изтине напълно се получава хрупкава коричка с кремообразна текстура отвътре. Това е!


Шоколадов ден!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s