Солени ястия

Пълнените ми кроасани

Няма да крия – кроасаните с масло са ми слабост. Не, не си ги хапвам често, но понякога ми е мъчно за тях 🙂 Имало е случаи, в които съм палила колата до магазин, където ги продават топли и пресни само за да изям един. Може би и това е причината да не съм си направила още домашни кифлички с масло. Обичам ги пълнени с домашен конфитюр и сиренце. Но днес, днес в нас гостуват кроасани със солена плънка за обяд.


Продукти за 4 бр. :

4 бр кроасани с масло

400 гр сварено пилешко месо

4 бр черни маслини

4 бр зелени маслини

1/2 глава лук

2 скилидки чесън

шепа нарязан праз

1 ч.л доматена паста

3 бр сушени домати, предварително накиснати във вода

1 с.л заквасена сметана

парченца моцарела

щипка сол

щипка черен пипер

Приготвяне:

В дълбок съд запържете лука и праза. Добавете скилидките чесън, нарязани на ситно. Когато омекнат сложете накълцанното на дребно пилешко месо. Овкусете със солта, черния пипер и накиснатите предварително домати. Объркайте с доматената паста и оставете да покъкри на бавен огън. Спрете котлона и изсипете нарязаните маслини и сметаната. Разбъркайте и оставете на страна докато изстине сместа. Хубавото на тази рецепта е, че може да приготвите предварително плънката, дори от предния ден. Преди сервиране загрейте фурната на 160°, разрежете кроасаните през средата и сложете желаното количество плънка. Покрийте с парчета моцарела и резенчета маслини. Оставете 15 мин, докато се затоплят.


От мен идеята, от вас изпълнението. Плънката може да включва всичко налично във хладилника ви. Желая ви вкусен обяд! 🍲

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s