Коледни рецепти · Healthy

Кантучини в здравословен вариант

След изключително сполучливата рецепта за кантучини, реших да изпробвам и здравословен вариянт. Кантучините са двойно препечени бисквити, хрупкави и много вкусни. А аз отново заложих на сушени плодове и ядки. 

Продукти:

150 гр брашно (използвах 50 гр смлени овесени ядки, 50 гр овесени трици и 50 гр пълнозърнесто брашно)*

2 бр яйца

5 бр фурми

70 гр микс от сушени плодове и сурови ядки

15 гр кокосово масло

30 мл соево мляко

30 мл сок от прясно изцеден портокал

1 ч.л бакпулвер

1 шушулка кардамон

щипка сол

Приготвяне:

* Приготвих си 200 гр микс от брашна, но използвах само 150 гр. Възможно е яйцата да са били по-малки, затова съветвам ви да си нагласите повече и ако е необходимо добавете още.

Смесват се трите вида брашно, бакпулвера и солта. Семената на кардамона се начукват и се добавят при сместа с брашната.

В кухненски робот с голяма купа сложете яйцата и фурмите. Разбийте на пяна. Отнема повечко време. След като се разбият добре добавете микса от плодовете и ядките, както и разтопеното масло. Следват млякото и сока. Разбъркайте и постопенно добавяйте брашно, докато получите гъста смес. Изсипете във форма с хартия за печене и оформете тънак фитил. Печете в предварително загрята фурна на 180°. Когато е готово, извадете от фурната, оставете за около 10 мин да изтине и нарежете на филийки. Добавете във фурната за още 10-15 мин.

Кантучините стават по-вкусни, когато престоят няколко дни. Сервирайте с топла напитка.


Да се насладим на един вкусен ден!

Приблизителна хранителна информация за получените кантучини:

 1085 кал

35 гр протеини

39 гр мазнини

173 гр въглехидрати

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s