Коледни рецепти · Healthy

Коледен венец за закуска 

Обичам коледния дух, защото носи много настроение и положителни емоции повече от месец! Затова днес закуската ми е коледна 🙂

Продукти:

  •  за венеца:

50 гр овесени ядки

50 гр трици

5-10 бр фурми, в зависимост от сладостта,

която търсите

150 гр кисело мляко

1 бр яйце

1 ч.л бакпулвер

2-3 капки портокалова есенция

щипка портокалови кори

канела, джинджифил, мак, сушени боровинки или всичко, което ви носи коледно настроение

  • за крема:

1 бр банан

2 с.л котидж

1 бр авокадо

3-4 капки лимон

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180°. 

Овесените ядки и триците се смилат. Оставят се настрана в дълбока купа. Белтъка се отделя от жълтъка и се разбива на пяна. Добавете го при брашната. В блендера се слагат жълтъка и фурмите, които се блендират до получаване на гъст крем. Добавете и него в купата с останалите продукти. Разбъркайте киселото мляко с бакпулвера и изсипете при другите съставки. Добавете есенцията и подправките, които желаете. Разбъркайте със силиконова шпатула, до полчаване на еднородна смес, изсипете в подходяща форма и печете около 40 мин или до готовност. Когато изстине напълно блата, направете с чашка дупка в средата. Аз изпекох блата с огнеопорен съд в средата на кръгла формичка. Пасирайте съставките на крема и украсете.


Вкусен и вълшебен ден!

Advertisements

3 thoughts on “Коледен венец за закуска 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s