Дребни сладки

💋Целувка за теб, за теб и за теб💋

Днес черпя всички по повод именния ден, който имам. А има ли по-хубаво от това да получиш целувка? Целувка с много любов и желание 🙂

Отдавна се каня да приготвя целувки. Обичам този нежен десерт, но като че ли го изместихме на заден план. Затова реших тази година да поставя сладкото началото именно с нейно величество целувката! Обещвам си да присъстват по-често на трапезата ни. Рецептата и изпълнението са много прости, важното е да се въоръжите с търпение за печенето им.

Продукти:

100 гр белтъци

200 гр захар

Приготвяне:

Съотношението белтъци-захар е 1:2. Така, че ако решите да увеличите или намалите дозата е много лесно. Може да ги съхранявате в добре затворен съд до седмица. Може да ги слепите с крем, може да ги използвате за десерти, може да почерпите близки и приятели и въобще с целувки е по-хубав денят. Има вариации за използването им, които скоро ще видите в блога ми, затова ви съветвам – не намалявайте дозата!

Преди да започнете приготвянето, оставете белтъците на стайна температура за няколко часа. В този пост няма да използвам водна баня, но съм чела, че е добре да се разбият отначало с 1/2 част захар на водна баня, докато белтъците започнат да падат на парцали. Аз не го направих. Имам само настолен миксер и реших да си спестя главоболията с телената бъркалка. Затова пуснах миксера с 1/2 количество захар и си подготвих шприца и две тави, покрити с хартия за печене. Когато белтъците започнаха да образуват връхчета, все още меки, добавих останалото количество захар. Общоо цялата процедура беше около 10-13 мин. И за да не се чудите как изглежда готовата смес, ще добавя снимка.


Тук е момента да включите фурната на 90°. Присипете сместа в пош и шприцовайте в желаната форма. Забравете ги във фурната за 1,30 -4 часа. Това зависи от фурната, от формата на целувките, броя на тавите и още други фактори. Готови са, когато се отлепят лесно от тавичката. При мен процеса отне 1,30 часа, затова ги наблюдавайте.


От мен пожелание за страхотен ден наситен с емоции и целивки! 💝💋

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s