Дребни сладки · Healthy

Брауни с авокадо и ябълка, без захар, без глутен!

Браунито е един изключително лесен и бърз десерт. Когато ви дойдат неочаквани гости, това е десертът, който може да направите бързо и с малко продукти. А този е за хора, които обичат живота и се хранят здравословно!

Продукти:

1 бр узряло авокадо

1 бр ябълка

2 бр яйца

30 мл кленов сироп *

40 гр кокосово брашно

50 гр какао на прах

1 к.л ванилова есенция

1 к.л сода бикарбонат

щипка сол

Приготвяне:

Загрейте фурната на 160°.

Почистете ябълката, обелете я и я наражете на кубчета. В купата на кухненския робот поставете 1/2 от ябълката, авокадото, кленовия сироп и ваниловата есенция. Разбийте до получаване на еднородна смес. *Ако обичате по-сладко може да добавите още сироп, да замените с мед или със стевия. В друг съд разбийте яйцата и смесете с готовата смес. Добавете останалите съставки – какаото, брашното, солта и содата. Разбъркайте със шпатула. Накрая прибавете другата половина от ябълката. Печете във форма с приблизителни размери 21 см х 21 см, застлана с хартия за печене, за около 25 мин. Не трябва да изсъхва, а да остане сочно браунито. Нарежете, когато десертът е напълно изстинал. 


Черпя ви с едно парче изкушение!

❤,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s