Кремове · Healthy

Кокосов крем с тапиока

Тапиоката са зрънца, които поемат голямо количество течност и се раздуват. За първи път ги видях преди 5 години в един здравословен магазин и не си взех. От тогава често се сещам за тези малки топченца, но или не съм в настроение за тях, когато ги видя или не ги откривам на щанда, когато ми се иска. Срам не срам – след 5 години умуване и чудене си ги закупих от тук. И това е моята рецепта, с която благодаря за съществуването на подобни магазинчета 🙂 

Тапиоката има вкус на нишасте. Затова често се използва за сгъстяване, а дори и под формата на без глутеново брашно, за което ще ви разкажа в друга публикация. Приготвянето н за някои може да е трудоемък процес. Не е, но определено изисква повече време. Затова се въоръжете с търпение и започвайте:

Продукти:

100 гр тапиока

350 мл кокосово мляко

1 ч.л екстрат от ванилия

1 ч.л стевия *

пръчка канела

кокосов чипс, ядки, цейлонска канела за поръсване

Приготвяне:

Накиснете тапиоката в съд с вода за една нощ. Преди да я сготвите я измийте. Сложете я в касерола с вода, която да я покрива. Когато водата заври, изключете котлона и оставете за 30 минути да почине. Отново измийте тапиоката и поставете в тенджерка с кокосовото мляко, стевията и подправките. Готова е, когато тапиоката стане прозрачна. Махнете я от котлона за да не се развари.

Сервирайте десерта охладен.

Изключително подходяща е за хора, които обичат вкуса на нишастените кремчета от детството.


Заповядайте!

❤,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s