Healthy

Палачинки с брашно от тапиока

Да, често правя палачинки за закуска. Да, обичам ги сладки, солени, дебели, тънки. Тези обаче ме грабнаха от първата хапка и са специални за мен. След опита ми със зрънцата от тапиока, реших да пробвам и брашното. Не съм сигурна, че отлагането да пусна зрънцата в кухнята ми ме ядоса толкова, колкото за брашното от тапиока. Със сигурност заема челно място на рафта. Получиха се палачинки, които нито по вкус, нито по вид отстъпват на познатите палачинки с бяло брашно. И аз вече знам, какво ще закусваме почивните дни 🙂

Продукти за 5 бр мини палачинки:

1 бр яйце

30 гр брашно от тапиока

вода/ прясно мляко

Приготвяне:

Приготвянето на тези палачинки по нищо не се различава от приготвянето на палачинки с бяло брашно. Консистенцията на сместа, която получите, трябва да е рядка. Изсипвате в загрят тиган, намазан с мазнина или няколко капки зехтин. Когато са готови палачинките ги завийте с кърпа за да запазят мекотата си.

Тази доза палачинки съдържа приблизително 180 калории.

Хубав ден!

❤,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s