Кремове · Healthy

Веган шоколадов мус с aquafaba

Със сигурност някои от вас са чували за нахутена вода (aquafaba), а за тези, които за първи път чуват могат да научат повече тук. Преди време бях попаднала на една рецепта и не вярвах, че това е възможно. Въпреки това любопитството ми натделя и се порових в интернет. Намерих много и различни рецепти и идеи за използването й. Затова реших да я допусна до моята кухня. Ей така, от чисто любопитство. Смея да твърдя, че интереса ми се засили до толкова, че в най-скоро време ще опитам да направя френски макарони. И да наистина след разбиването й консистенцията по нищо не се различава от консистенцията на разбити белтъци. Освен това е подходяща за хора, които не използват животински продукти. Ако и вие не сте опитвали до сега пробвайте, не губите нищо.

Продукти:

160 гр вода от нахут*

100 гр натурален шоколад

1 ч.л мед

1 ч.л ванилова есенция

Приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня. Ако търсите по-наситен шоколадов вкус, може да добавите още 50 гр. Махнете от топлата вода, добавете меда и есенцията. Разбъркайте. В купата на миксера сложете водата от нахут и разбийте на пяна. *Обърнете внимание, че съм използвала грам за мерителна единица, тъй като търсех точност. Това е приблозително количеството от един буркан 540 гр. След това със силиконова шпатула добавете внимателно шоколадовата смес. Оставете в хладилник да стегне за 30 мин, преди да му се насладите.


Черпя ви с едно наистина вкусно шоколадово изкушение! Да ви е сладък деня!

❤, 

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s