Healthy

Една рецепта, три прочита

Идея ми дойде, когато реших да си приготвя мини солени понички (първата презентация). Веднага се сетих, че част от вас няма да я приготвят, защото едва ли всеки има такъв уред у дома. Така се роди идеята да си направя понички, американски палачинки и гофрети от една рецепта! Сместа е подходяща както за солени, така и за сладки вариации. Единственото нещо, от което зависи това са предпочитанията ви!

Продукти:

100 гр оризово брашно

1 бр яйце

100 мл течност (50 мл пр мляко + 50 мл вода)

3 гр мед

5 гр суха мая

10 гр разтопено кокосово масло

щипка сол

Приготвяне:

В купата на блендера сипете топлото мляко, маята и меда. Разбъркайте и оставете за 5 мин. След това добавете всички продукти и блендирайте за 10-20 сек, докота получите еднородна смес. Оставете я да си почине за 15 мин. След, което идва забавната част – експериментирайте!

Както казах по-горе аз започнах с поничките. Имам такъв уред, който събира прах в нас повече от година. Реших, че е крайно време да го извадя, да си свърши работата и да си осводобя един шкаф за нещо много по-ценно 🙂 


И не, не ми върши работа, съжалявам, но предпочитам да си взема всеки уред отделно!

От тези съставки излязоха общо 24 бр. мини понички.


Другата идея, в изпълнение на същата рецепта, дойде точно навреме – закуска в неделя. А всички знаете, че в нас са на почит палачинките, особенно в почивни дни 🙂

Не промених нищо по рецептата – сервирах с плодово сладко.

Гофретите изпекох в същият уред, който използвах за поничките. Излязоха 6 бр, т.е по-малко от 100 калории на брой!

А ето така изглеждат калориите и макронутриентите за цялата порция:

Страхотeн ден ви пожелавам!

❤,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s