Healthy · Uncategorized

Тарт с дюли

Имам една дюля и една нова формичка за торти. Нямаше да съм аз ако не забъркам веднага нещо. Беше повече от спешно 🙂

Продукти за форма с диаметър 18 см:

3 бр яйца

1 бр дюля

120 гр брашно ( използвах 20 гр ябълково брашно и 100 гр пълнозърнесто)

20 гр петмез от фурми *

100 гр кисело мляко 

4 гр бакпулвер

10 гр разтопено кокосово масло

Приготвяне:

Почистете и нарежете част от дюлята на кубчета, а другата част на тънки резенчета за украса.

Отделете белтъците. При жълтъците добавете петмеза и разбийте на пухкав крем. *Количеството петмез е малко и пая не е много сладък. Предлгам хората, които обичат повече сладост да добавят още толкова количесто или да го заменят с желан подсладител. Аз предпочитам готовия тарт да поднеса с лъжица мед. Към крема добавете киселото мляко, в което предварително сте объркали бакпулвера. Смесете внимателно с разбитите на сняг белтъци. Добавете на части брашното. Бъркайте внимателно за да не спадне сместа. Накрая изсипете разтопеното масло и парченцата дюля. Присипете сместа в подходящ съд, наредете резенчетата дюля в кръг и печете в предварително загрята фурна на 180°. Този път добавих вентилатор.


Аз изядох моето парче наслада, но има и за вас!

❤,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s