Пътуване

Да се разходим в Плевен

“Човек е човек, когато е на път.”

Случайно се озовах в Плевен за 3 дни 🙂 Спонтанно и в последният момент го решихме. Напълних един сак с дрехи, резервоара на колата и тръгнахме. А Плевен е още един красив български град, който си заслужава да бъде посетен. Преди години обожавах да пътувам. Но когато живота те грабне, забряваш за нещата, които те карат да се чувстваш цял. Затова се надявам скоро да имам възможност да се върна към тези нещата, които обичам. А едно от тях е пътуването!

Плевен е известен още и с Панорамата.

Има страхотен парк и препоръчвам на всеки, който мисли да го посети, да отдели време за да се разходи. А в Панорамата може да разгледате интересни исторически сценки, които отразяват моменти от българската история и от Руско- турската война.

Кайлъка…

Местност в непосредствена близост до Плевен, обявена за защитена. Паркът предлага уникално съчетаващи се възможности за разходка, отдих и развлечения. Тук може да намерите китни хотелчета, в които да искарате няколко спокойни дни. Всъщност така направих и аз. Идеално място да си прекарате летните нощи.

 
И не на последно място – центъра на Плевен. Обичам градовете със затворени пешеходни улици. Тъй като хванахме първите топли дни, центъра беше много оживен, заведенията пълни, а хората усмихнати.


 

 

В този град има много музеи и исторически местности, за всеки, който има желание и интерес да научи нещо ново.

Аз лично се впечатлих, че Плевен е единственият град в България, който в момента развива тролейната инфраструктора. За мен това беше голяма изненада 🙂

Дали бих се върнала? Със сигурност. Аз бих се върнала на всяко едно място, където съм била. И знам как бих си разпределила времето и кои места точно бих посетила 🙂 А този град остави в мен едно приятно и топло усещане. Затова не подминавайте табелата Плевен!

❤,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s