Мъфини · Healthy

Оризови мъфини, без глутен

Освен, че обичам да пътувам, обичам и да си подготвям храната за из път. Тръгвам с кутии, бурканчета, пликчета, шишета, чанти за храна, плодове и прочие. Е, никига не изяждаме всичко, но държа да съм подготвена 🙂 

Този път реших да заложа на солени мъфини. И за да превлека вниманието на един малък, капризен член на семейството, сложих по едно малко нездравословно парче кренвирш. Добре де, знам че не трябва, но той е детектор за разпознаване на здравословни храни и упорито отказва да опитва дори. Затова реших да прибегна до тази хитринка и наистина се надявам да има успех. Стискайте палци!

Продукти за 6 бр.:

1 бр яйце

100 гр оризово брашно

50 гр извара

20 гр кокосово масло

50 гр кисело мляко

1 к.л сода бикарбонат

50 мл вода

Приготвяне:

Разбъркайте всички продукти с миксер, като единственото което трябва да направите предварително е да сложите содата при киселото мляко. След това изсипете в намазнени формички и печете в предварително загрята  фурна на 180°. Ако желаете да добавите кренвирш или друг вид колбас, запечете първо леко мъфините за няколко минути. Стават изключително меки и пухкави мъфини.

И да, моята доза е без кренвирш 🙂

А за всички, които искат да видят хранителната стойност в един брой кексче (без колбас):

❤,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s