Мъфини · Healthy

Солени мъфини с брашно от лимец и маслини

За себе си знам, че ако нямам нещо предварително подготвено за хапване, способността ми да изям всичко, което видя пред очите си е безгранична. Затова в хладилника ми гледам да има, пудинг, някое барче, бонбони, соленки или в днешния случай мъфини. Непретенциозни, бързи и вкусни са днешните солени мъфини.


Продукти:

  • за сместа на 8-10 бр:

3 бр яйца

100 гр брашно от лимец

200 гр кисело мляко

15 бр маслини

1 с.л зехтин/ или друг вид мазнина

1 к.л сода бикарбонат

1 к.л бакпулвер

5-6 листа босилек

сол на вкус

  • за глазурата:

извара

подправки

Приготвяне:

В голяма купа разбийте яйцата на пяна и добавете киселото мляко със шупналата сода в него. Разбъркайте и прибавете всички съставки, без маслините. Тях ги нарежете на малки кубчета и добавете накрая. Изсипете във формички и печете на 180° за около 40 мин. 

Когато изстинат напълно, декорирайте с пасирана извара. 


Черпя ви с една солена наслада!

❤️,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s