Дребни сладки · Healthy

Моите козуначета, без захар, без глутен

Тъй като на този Великден ми се “падна” да ограничавам вида храна, която хапвам, реших да си приготвя сама козунак за да не се чувствам като аутсайдер 🙂 Затова отделих 5 минути за да ги забъркам, 15 минути за да втасат и 40 мин за да се опекат. А дали са вкусни ще разбера в неделя сутрин 🙂

Продукти за 1 бр порция:

1 бр яйце/ или само белтък

100 гр оризово брашно

10 гр петмез от фурми

20 гр бадемово мляко (мерих на кантарчето)

3 гр суха мая

5 гр разтопено кокосово масло

15 гр стафиди

есенция ром, есенция ванилия и масло*

щипка сол, кокосов чипс за поръсване

Приготвяне:

Разбийте яйцето и петмеза на пяна. Добавете брашното смесено с маята и кокосовото масло. Омесете хубаво с млякото. Оставете за 15 мин в леко загрята фурна на 50°. След това добавете стафидите и есенциите. *Есенцията от ванилия и масло е идеална за тази рецепта, тъй като допринася за аромата на истинско масло. Много време й търсих приложение и сега се радвам, че успях да й намеря мястото. Поръсете с кокосовия чипс и печете на вентилатор на 160° за около 40 минути. 


Аз нямам търпение да се събудя утре сутрин. А вие?

❤️,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s