Великденски рецепти · Uncategorized

Крем карамел с козунак

Тази година не боядисвах яйца. Не месих и козунаци. Тази година бях на моето място и си почивах. Въпреки прекрасните почивни дни, които имах, в момента ми идва да запретна ръкави, да извадя яйцата, боите и брашното, защото неизпълнените идеи напират 🙂 Но днес, днес ще насоча моето и вашето внимание към нещо налично. Нещо, което във всеки дом след празниците остава. Рецепта, която след като открих приготвям след всеки Великден – крем карамел с козунак.

Продукти: 

2 бр яйца

100 гр захар

400 гр козунак

200 мл мляко

50 гр шоколад

1 бр круша *

ванилова есенция

Приготвяне:

Нарежете козунака и крушата на парченца. *Крушата я добавих, тъй като презряваше, а аз съм човек, който не обича да изхвърля храна :). Така, че тя е въпрос на желание и вкус. Добавете и начупения шоколад. Изсипете във форма за печене с подвижен ринг. Моята е 18 см, когато подредих в нея парчетата козунак, шоколад и круша, се напълни до ръба. Разбийте яйцата и захарта на пяна. Добавете ванилията и прясното мляко. С получената смес залейте козунака. Изчакайте 10-15 мин и долейте от сместа. Козунака попива по-голямата част. Печете на водна баня на 140° в предварително загрята фурна за около 1.30 ч -2 ч. Извадете от формата, когато е напълно изстинал.


Не всеки ден е Великден, но всеки ден може да е вкусен!

❤️,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s