Солени ястия · Healthy

Кюфтенца с яйца

Тъй като гледам да разнообразявам до колкото мога с ограничените продукти, с които разполагам, днес реших да направя кюфтенца. Не, че всеки път се одобряват, но целта беше да има нотка на изненада, когато започнат преговорите за вечеря. И се получи. Добавям още едно успешно ядене в списъка. Проблема не е, че детето ми е злоядо, просто отказва да яде, дори да опита, каквото и да е приготвено в нас, от нас и когато е с нас. В градината няма проблеми, яде се риба, зелена супа, “любима” лазаня, цвекло!!! и прочие, но когато е около мен списъка от храни е много ограничен. Имаше период, когато ядеше само ориз и макарани. И признавам, че това е от нещата, които ме влудява по простата причина, че усещам манипулация. Затова тези успешни опити ги приемам като звезда Мишлен.

Продукти за 6 бр:

500 гр кайма

6 бр пъдпъдъчи яйца

1-2 пера зелен лук

5-6 с.л Панко галета

3 с.л пармезан

сол, черен пипер и подправки по желание

Приготвяне:

Сварете пъдпъдъчите яйца. Оставете ги да изстинат и ги обелете внимателно. За мен това беше най-трудоемката част в изпълнението на рецептата. Смесете в купа кайматата с нарязаните на ситно пера лук и подправките. Вземете едно яйце, оваляйте го в пармезана и го “обвийте” с кайма. След това оваляйте в галетата. Печете в предварително загрята фурна на 180° за около 50 мин или до готовност. 


Лесно, просто и ефектно. Важното е да отделите малко време за домашноприготвена храна, вкусна и здравословна!
❤️, 

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s