Солени ястия · Healthy

Здравословен киш с яйца

Киша е от онези ястия, тип почисти хладилник – слагаш в него каквото имаш. По принцип рецептите за киш изискват основа от тесто, но в моят случай тя не присъства. Пътвоначалната ми идея беше да си го приготвя за закуска или обяд, но изненадващо мъжа ми го одобри. Затова ще започна да го приготвям по-често за вечеря. Предлагам ви една алтернатива на омлет, удачна за всяко хапване.

Продукти за две порции:

4 бр яйца

4 бр белтъци/или цели яйца

4 с.л брашно от нахут *

4 с.л извара

5-6 бр зелени маслини

5-6 бе чери домати

1/2 зелена чушка

2 к.л сода бикарбонат

щипка сол, черен пипер

Приготвяне:

Разбийте яйцата много хубаво, след което объркайте с изварата. Добавете към тях брашното и содата. * Брашното от нахут може да го замените с ваше любимо. Аз използвах това, защото ми беше под ръка и исках да видя какъв ще е вкуса на киша, приготвен с него. Нарежете зеленчуците на дребно, смесете със сместа и печете на 180° с вентилатор в предварително загрята фурна. Отнема прилизително 40 мин, но когато е готов ще разберете.


Препоръчвам ви да го приготвите! Идеален е за закуска 🙂 

❤️,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s