Дребни сладки · Мъфини

Домашно суфле

Трябва да призная, че това не е първият ми опит с лава кейка. Но пък е първият успешен! Най-важните неща, които разбрах са температурата и времето на печене. След като имах поредица неуспешни опити, започнах да приготвям тази рецепта. По вкус не отстъпва по нищо. Малкият ми обаче обожава да яде суфле по заведения и тъй като днес сме в нас сами, решихме да му дадем отново шанс. За радост на всички се получи …

Продукти за 6 бр малки суфлета:

3 бр яйца

100 гр шоколад

100 гр чисто масло

80 гр захар

60 гр брашно

30 гр какао

1 к.л ванилова есенция

щипка сол

мазнина за формичките

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220°. Разтопете шоколада и чистото масло на водна баня или на много ниски градуси на микровълнова фурна, като разбърквате отвреме на време. Разбийте яйцата и захарта на пяна. Към тях добавете всички останали продукти и объркайте хубаво сместа. Може и със шпатула. Разсипете в предварително намазнени формички. Печете за 8-10 минути. Не повече! Времето се определя от големината на формата, както и температурата на фурната. Целта е да се получи коричка отвън, а вътре да остане течно. Ако прекалите с печенето ще получите добре изпечен мъфин 🙂 Този десерт може да приготвите предварително и да го замразите. Когато  имате нужда от нещо бързо и сладко, извадете го и го изпечете, като единственото, което е нужно е да увеличите времето на печене с около 2 мин. 

Сервирайте с топка сладолед. Сметановия е чудесен в този случай, но в нас сме фенове на шоколадовия.


За по-добро настроение ви черпя с по едно суфле. Да ви е вкусно!

❤️,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s