Дребни сладки · Healthy

Киш за десерт?

След супер сполучливата рецепта в моето семейство за солен киш, време беше да го приготвя в сладък вариант. Идеята се роди в момента, в който отворих фризера и видях последния пакет замразени плодове. Тъй като лятото пристъпва, макар и бавно, мисля че на този етап няма да имам нужда от тях, тъй като се предлага голямо разнообразие от пресни. Затова реших да опитам нещо, което се получи вкусно. Киш, който със сигурност известно време ще е в менюто ми редовно …

Продукти:

1 бр яйце

3 бр белтъци / или цели яйца

3 с.л брашно / използвах нахутено

3 с.л извара

2 с.л мед/ аваге/ петмез

1 к.л сода бикарбонат

шепа замразени плодове

Приготвяне:

Разбийте яйцето и белтъците на пяна. Добавете изварата и разбъркайте до получаване на кремообразна течност. Добавете меда, объркайте и накрая изсипете брашното и содатата. Преди да го сложите в предварително загрята фурна на 160° и да го изпечете с вентилатор, омесете получената смес с плодовете. Поднесете при желание с лъжица мед и ядки… божествен е! 


На мен не ми липсва нищо в този “прост” сладкиш. Следващият път ще опитам да надградя вкуса с подправки и ядки…но затова имайте търпение 😉 

❤️,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s