Дребни сладки · Healthy

Ябълков щрудел с оризови кори

В нас една от най-успешните рецепти е баницата с оризови кори. Изцяло съм заменила корите за баница с тези. И най-хубавото е, че още в нас не са разбрали 😬. Да, не правя в промишчени количества и често, но ако им се прияде с най-голямо удоволствие им правя 🙂 Освен това става и бързо.

Днес обаче исках да си приготвя десерт с ябълката, която се търкаля от извесно време в нас. Голяма, жълта и сладка, точно противоположна на зелените и кисели, които предпочитам 🙂 Затова реших, че е подходяща да я използвам за днешната доза сладко. А какво друго може да приготвиш с ябълка, освен вкусен щрудел?

Продукти:

Всички продукти могат да се коригират според наличното количество и предпочитания.

1 бр сладка ябълка

4 бр оризови кори

1 шепа ядки

2 ч.л мед

1 пакетче ванилия

Приготвяне:

Нарежете ябълката на малки кубчета или я настържете. Сложете я за около 15 мин на кутлон, колкото да се изпари течноста. Преди да я махнете, добаведе мед или предпочитан от вас подсладител, ядките и ванилията. Сместа носи и на канела, ако обичате задължително ръснете.

Намокрете една оризова кора, сложете част от плънката и затворете или навийте. За мен този вариянт беше по-бърз. Ако обаче ми трябва “по-представителен” вид, сигурно щях да навия на охлюв 🙂 Това е. Изпечете ги в предварително загрята фурна 200°. Когато се изпекат отгоре, преди да ги извадите погледнете от долната страна как да и ако е необходимо ги сложете на най-долното ниво на фурната за още извесно време. 


Прекрасни са поднесени с топъл чай или силно кафе! 

❤️,

И.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s